Bezorgdwijzer.nl

Weet waarvoor je (niet) tekent

Hoeveel vergoedt mijn verzekering? Hoeveel moet ik zelf betalen? Vragen met een simpel antwoord, zou je denken. Helaas is de praktijk een ondoordringbaar oerwoud van voorwaarden en verwijzingen.

Zorg zonder contract

Al helemaal als je naar een zorgverlener gaat zonder contract met een zorgverzekering. Een voorbeeld: je staat onder behandeling van een fysiotherapeut die geen contract heeft afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Je behandelingen worden wel deels vergoed, want je hebt het recht om zelf je ‘arts’ te kiezen.

Geen concrete bedragen

De verzekeraar betaalt volgens je polis een klinkend percentage, vaak is dat 65 tot 80%. De rest mag jij betalen, maar nu weet je nog niets. In de kleine letters staat dat de verzekering een percentage vergoedt van wat heet ‘een gemiddeld contracttarief’, niet van het bedrag op de rekening van je fysio. Het probleem is dat alleen de zorgverzekeraar die tarieven kent (en ze kunnen jaarlijks veranderen).

Onvergelijkbare polissen

Je weet vooraf dus nooit wat je zelf precies moet betalen en welk deel voor de verzekeraar is. Geen enkele zorgverzekeraar kan je dat vertellen. Je fysiotherapeut vaak ook niet. Een goede vergelijking maken tussen polissen is daardoor onmogelijk en zelfs misleidend. En dat is voor ons allemaal een zorg!

Dus, weet jij wat je zorgverzekeraar door jou laat betalen?

Verzekeraars vergoeden een deel van een zogenaamd ‘gemiddeld contracttarief’. Hoeveel er concreet overblijft voor jou is onbekend, met alle financiële gevolgen van dien.

Eis opheldering van je zorgverzekeraar! Teken de petitie.

Als ze het niet vertellen dan vragen wij het toch!
avero-achmea
AZVZ
besured
bewuzt
cz
de-amersfoortse
de-friesland
ditzo
DSW
eucare
FBTO
hema
zilverenkruis
aon
izz-icon
justcz
intwente
interpolis
nedasco
unive
anderzorg
zekur
national-academic
menzis
OZF
PMA
prolife
promovendum
salland
zorg-en-zekerheid
umc
united-consumers
studenten-goed-verzekerd
VGZ
ZieZo
aevitae
iza